Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
Digitaal te lezen in de app
60.000+ leerlingen gingen je voor

Examentips Bedrijfseconomie VWO 2022

De beste examentips op een rij

Voel jij je al zeker genoeg om het examen Bedrijfseconomie te maken? De examenstof heb je wellicht al in je hoofd zitten. Toch zijn er een aantal belangrijke punten waar je misschien nog niet aan hebt gedacht. Daarom hebben wij voor jou de beste examentips verzameld en geselecteerd. Bestudeer deze examentips goed en voorkom dat je veelgemaakte fouten zal maken op het examen. Zo helpen we jou ontspannen het examen in te gaan. Geen stress!

Onderstaande tips zijn specifiek voor het examen Bedrijfseconomie VWO. Daarnaast bestaan er natuurlijk ook nog algemene examentips die van toepassing zijn op elk vak.

Bekijken als Rooster Lijst

1 Item

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

1 Item

per pagina
Aflopend sorteren
Binnen 2 werkdagen in huis
Direct te lezen in de app
Veilig betalen
60.000+ leerlingen gingen je voor

Top 6 examentips Bedrijfseconomie VWO

Examentip Bedrijfseconomie #1: Focus op rekenen

De meeste vragen die op het examen terugkomen zijn rekenvragen. Er komen maar enkele theorievragen aan bod. Oefen dus voornamelijk met het toepassen van de theorie op rekenvraagstukken.

Examentip Bedrijfseconomie #2: Kijk nieuws over het bedrijfsleven

Kijk in de weken vooraf aan het examen Bedrijfseconomie af en toe RTL Z of luister naar BNR. Hier komen veel begrippen terug die je ook voor het examen Bedrijfseconomie moet kennen. Door af en toe RTL Z te kijken leer je alvast deze begrippen beter te begrijpen.

Examentip Bedrijfseconomie #3: Volg de beurs

Je kunt de AEX-index volgen, om op de hoogte te blijven van het beursnieuws. Misschien wil je wel voor een paar tientjes wat aandelen zelf kopen. Zo krijg je meer gevoel bij dit onderwerp. Hoe meer je over de beurs leest, hoe meer je hier over zult begrijpen.

Examentip Bedrijfseconomie #4: Zorg dat je kunt rekenen met kengetallen

Op het examen moet je kunnen rekenen met onder andere de volgende kengetallen: current ratio, quick ratio, solvabiliteit, rentabiliteit, cashflow en dividendrendement. Zorg dat je berekeningen met deze kengetallen van tevoren goed oefent!

Examentip Bedrijfseconomie #5: Zorg dat je de verschillende rechtsvormen kent

Er zijn verschillende rechtsvormen die je moet kennen op het examen Bedrijfseconomie: eenmanszaak, vennootschap onder firma (VOF), besloten vennootschap (BV), naamloze vennootschap (NV), vereniging en stichting. Zorg dat je het verschil tussen deze rechtsvormen kent met betrekking tot aansprakelijkheid.

Examentip Bedrijfseconomie #6: Vermeld eurocenten altijd in twee decimalen

Bedragen in eurocenten hebben altijd twee decimalen achter de komma. Zorg dat je bedragen in eurocenten dus altijd afrondt tot twee decimalen.

 

Heb jij nog meer goede examentips Bedrijfseconomie VWO?

Mail deze dan naar tips@examenoverzicht.nl en dan voegen we ze toe.

Hulp nodig bij de voorbereiding op het eindexamen?

De examentips op deze pagina kunnen je helpen bij de voorbereiding op het eindexamen. Zou je toch nog wat extra hulp kunnen gebruiken? Onze samenvatting Bedrijfseconomie VWO legt je alle examenstof kort en bondig uit!

Examentips andere vakken

De examentips op deze pagina hebben betrekking op het examen Bedrijfseconomie VWO. Natuurlijk hebben we ook examentips voor andere vakken. Bekijk bijvoorbeeld de examentips voor: