Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
100.000+ leerlingen gingen je voor

Het examenjaar van Rowena (15) uit havo 5

Ook dit jaar geven we je een kijkje in het leven van je mede-examenleerlingen. Hier lees je elke week weer nieuwe interessante en leuke gesprekken met je collega-examenkandidaten. Deze week nemen we je mee in het examenjaar van Rowena. Je zal erachter komen hoe haar voorbereiding voor de examens eruit ziet, waar ze tegenaan loopt en wat ze voor tips meegeeft aan haar mede-examenleerlingen.

Examenleerlinge Rowena

Naam Rowena
Leeftijd 15 jaar
Niveau Havo
Hobby's Afspreken met vriendinnen, shoppen en foto's maken.
Insta @rowenakortelandx

Hoe voelt het om in je examenjaar te zitten?

Ik vind het heel erg spannend.. Er wordt veel van je verwacht dus dat geeft me wel stress. Maar ik vind het ook superleuk, want je bent na de middelbare wel klaar en dan kan ik me volledig focussen op wat ik later wil worden.

Hoe ga je met examenstress om?

Ik vind de stress heel erg frustrerend maar wat mij erg helpt om de meeste stress te voorkomen is op tijd beginnen en een strakke planning maken voor jezelf zodat je overzicht hebt wanneer je wat moet doen.

"Wat mij erg helpt om de meeste stress te voorkomen is op tijd beginnen en een strakke planning maken."

Hoe ga je het vieren als je geslaagd bent?

Ik ga het vieren met mijn ouders en zusje en samen met mijn vriendinnen. We maken er dan een goed feestje van met z'n allen. We hebben nu plannen om met z'n allen te gaan schuitvaren om het goed af te sluiten.

Waar zie je het meest tegenop tijdens de examens?

Ik zie heel erg op tegen mijn wiskunde examen.. Ik vind wiskunde erg moeilijk en daar loop ik ook op veel punten vast. Ik ben hier nu extra op aan het oefenen zodat ik ga slagen. Verder denk ik wel dat het me wel gaat lukken

Wat zijn de drie leukste dingen die je in de extra lange zomervakantie gaat doen?

Ik ga in de zomer extra genieten van afspreken met vrienden, op vakantie gaan en dat de stress even weg is van school:) En natuurlijk het lekkere weer.

Stel je geeft een toekomstig examenleerling drie tips. Wat zouden deze zijn?

De tips die ik de toekomstige examenleerling geef is maak aantekeningen tijdens de les! Je hebt hier achteraf heel veel aan. En begin met alles op tijd zodat je geen stress hebt. Maar vooral ook nog af en toe gek doen met je schoolvrienden.

"Maak aantekeningen tijdens de les!"

Wat ga je nooit meer vergeten van je middelbareschooltijd?

Een herinnering die me altijd bij blijft van de middelbare is dat we met ze alle een summerfestival hadden op het schoolplein. Op dat festival staan foodtrucks en activiteiten.

Wat heb je onderschat aan het examenjaar?

Wat ik onderschat heb is het harde werken en dat je ook echt moet doorzetten ook is het even lastig. Je hebt ook veel huiswerk vergeleken de voorgaande jaren.

Wat ga je het meest missen van de middelbare school?

Wat ik het meeste ga missen aan de middelbare is dat het nog niet allemaal heel serieus is en de chille roosters. Op het mbo krijg je veel meer huiswerk en lesuren dan wat ik nu heb..

© 2024 ExamenOverzicht.nl