Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
Digitaal te lezen in de app
60.000+ leerlingen gingen je voor

Schrijf je nu in voor onze gratis examentraining

Datum: maandag 17 april t/m vrijdag 21 april
Vakken: Wiskunde (A), NaSk1/Natuurkunde, Biologie, Economie en Aardrijkskunde
Niveaus: VMBO, HAVO, VWO

Jarenlang groei je toe naar de eindexamenperiode. Vier, vijf of soms wel zes jaar weet je dat het eraan zit te komen. Stukje bij beetje merk je dat je de examenstof onder de knie begint te krijgen. Toch horen we van veel leerlingen dat ze de examenstof moeilijk en onoverzichtelijk vinden. Gelukkig kun je een examentraining volgen. O wacht, die kost honderden euro's... of toch niet?

Wij willen jou dit jaar een extra boost geven.

Daarom geven we binnenkort voor enkele lastige vakken examentrainingen via livestream en jij kunt daar gratis bij zijn.

Schrijf je nu in! (scroll iets naar beneden)

Wat, waar, wanneer en hoe? Op deze pagina lees je alles over de Gratis Examentraining 2023.

Gratis examentraining

Inschrijven

Inschrijven gratis examentraining

Wil je je inschrijven voor één of meerdere examentrainingen? Dat kan via onderstaande links.

Wiskunde

Natuurkunde/NaSk

Biologie

Economie

Aardrijkskunde

Wat?

 

Vakken en niveaus

We geven via livestream gratis examentraining voor:

 • Wiskunde (VMBO) en Wiskunde A (HAVO, VWO)
 • NaSk1 (VMBO) en Natuurkunde (HAVO, VWO)
 • Biologie (VMBO, HAVO, VWO)
 • Economie (VMBO, HAVO, VWO)
 • Aardrijkskunde (VMBO, HAVO, VWO)

Heb jij moeite met één (of meerdere) van deze vakken en kun je nog wel wat hulp gebruiken? Schrijf je dan in voor de gratis ExamenOverzicht examentraining. Alle VMBO-trainingen duren 2 uur, en alle trainingen voor HAVO en VWO duren 2,5 uur. Tijdens deze examentrainingen worden per vak/niveau enkele lastige onderwerpen besproken die vaak terugkomen op het eindexamen. Daarnaast krijg je tijdens de training live tips & tricks van de beste eindexamenexperts van het land om jou naar de eindstreep te helpen. Ook is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Zo ga je met een goede basis de examenperiode in!

En hadden we al gezegd dat het bijwonen van deze examentrainingen helemaal gratis is? Ja echt! Geen dure examentraining of heel weekend lang blokken. In een paar uur krijg je de essentie van de examenstof uitgelegd.

Docenten

Docenten gratis examentraining

De gratis examentrainingen worden gegeven door de volgende docenten:

Math with MennoMenno
(Math with Menno)
Meneer WietsmaRafal
(Meneer Wietsma)
Biologie met JoostJoost
(Biologie met Joost)
Your Biology NLDerk
(Your Biology NL)
Economie AcademyFrank
(Economie Academy)
Aardrijkskunde KennisclipsRoy
(AK Kennisclips)

Meer informatie over deze docenten:

Menno (Math With Menno)

Geeft gratis examentraining Wiskunde (VMBO), Wiskunde A (HAVO, VWO)

Menno Lagerwey, bij examenleerlingen beter bekend als Math with Menno, heeft de afgelopen 7 jaar al meer dan 26.000.000 keer leerlingen geholpen met hun wiskunde. Naast alle uitlegvideo’s die je van hem op Youtube kunt vinden, laat hij op 17 april alle leerlingen in deze gratis examentraining zien dat wiskunde helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn!

Rafal (Meneer Wietsma)

Geeft gratis examentraining NaSk1 (VMBO), Natuurkunde (HAVO, VWO)

Rafal Wietsma geeft al ruim 10 jaar les in NaSk1 en Natuurkunde aan leerlingen op zijn school in Wageningen. Maar naast dat hij een ervaren docent is, is hij door het land heen toch vooral bekend van zijn YouTube-kanaal ‘Meneer Wietsma Natuurkunde’. Via de uitlegvideo’s op zijn kanaal heeft Meneer Wietsma al meer dan 43.000 abonnees en ruim 10 miljoen views (!) weten te scoren. Kortom: dé persoon om jou te laten slagen voor je examen NaSk1 en Natuurkunde!

Joost (Biologie met Joost)

Geeft gratis examentraining Biologie (VMBO, HAVO)

In 6 jaar tijd is de achterban van Joost via zijn Youtube-kanaal Biologie met Joost uitgegroeid tot ruim 31.000 abonnees. Dankzij zijn heldere biologie-uitleg weet hij allerlei moeilijke examenonderwerpen om te toveren in begrijpelijke taal, waardoor hij al bijna 8 miljoen views heeft weten te scoren. Met zo'n uitleg loop je straks vol vertrouwen de examenzaal in! De gratis examentraining voor Biologie HAVO geeft Joost samen met Derk (Your Biology NL).

Derk (Your Biology NL)

Geeft gratis examentraining Biologie (HAVO, VWO)

Biologiedocent Derk is pas twee jaar bezig met zijn Youtube-kanaal Your Biology NL en heeft nu al duizenden abonnees in alle hoeken van het land. Hij focust zich op de bovenbouw van de HAVO en het VWO, en weet dus als geen ander hoe je een mooi cijfer voor het examen biologie HAVO&VWO binnensleept. Dus stond een dikke voldoende voor biologie HAVO of VWO nog op jouw bucketlist? Die kan je nu afstrepen! De gratis examentraining voor Biologie HAVO geeft Derk samen met Joost (Biologie met Joost).

Frank (Economie Academy)

Geeft gratis examentraining Economie (VMBO, HAVO, VWO)

Frank van Economie Academy is misschien wel de bekendste economie-docent van Nederland. Met meer dan 14.000 YouTube-abonnees en ruim 5,5 miljoen views, kun je als examenleerling niet meer om hem heen. Tussen het maken van zijn uitlegvideo’s door, staat hij ook nog voor de klas om les in (bedrijfs)economie te geven als eerstegraads docent. En het mooie is: tijdens deze gratis examentraining kun jij in de online klas bij Frank van Economie Academy zitten (en zo jezelf een flinke boost voor je economie-examencijfer geven!).

Roy (Aardrijkskunde Kennisclips)

Geeft gratis examentraining Aardrijkskunde (VMBO, HAVO, VWO)

Roy Helmerhorst is niet zo maar een eerstegraads Aardrijkskunde docent uit Nieuwegein. Hij is namelijk ook nog YouTube-docent én vlogger! Op zijn YouTube-kanaal Aardrijkskunde Kennisclips maakt hij van aardrijkskunde-onderwerpen een eitje, en op zijn Instagram en TikTok laat hij zien hoe het leven een docent eruitziet aan honderdduizenden leerlingen door het hele land. Met andere woorden: als er één docent is die jou op een enthousiaste manier de moeilijkste aardrijkskunde-examenstof gemakkelijk kan uitleggen, is het Roy van Aardrijkskunde Kennisclips! Ohja, en wist je trouwens dat Roy is verkozen tot aardrijkskundeleraar van het jaar?

Wanneer?

Wanneer gratis examentraining?

De livestreams worden gegeven in april 2023. Het programma is als volgt:

 • Maandag 17 april (9.00 - 11.30): Wiskunde A VWO
 • Maandag 17 april (12.00 - 14.30): Wiskunde A HAVO
 • Maandag 17 april (15.00 - 17.00): Wiskunde VMBO
 • Dinsdag 18 april (9.00 - 11.30): Natuurkunde VWO
 • Dinsdag 18 april (12.00 - 14.30): Natuurkunde HAVO
 • Dinsdag 18 april (15.00 - 17.00): NaSk1 VMBO
 • Woensdag 19 april (9.00 - 11.30): Biologie VWO
 • Woensdag 19 april (12.00 - 14.30): Biologie HAVO
 • Woensdag 19 april (15.00 - 17.00): Biologie VMBO
 • Donderdag 20 april (9.00 - 11.30): Economie VWO
 • Donderdag 20 april (12.00 - 14.30): Economie HAVO
 • Donderdag 20 april (15.00 - 17.00): Economie VMBO
 • Vrijdag 21 april (9.00 - 11.30): Aardrijkskunde VWO
 • Vrijdag 21 april (12.00 - 14.30): Aardrijkskunde HAVO
 • Vrijdag 21 april (15.00 - 17.00): Aardrijkskunde VMBO

Partners

De examentrainingen worden gegeven in de samenwerking met bioscoopketen Pathé, die de techniek voor de livestreams verzorgt.

Pathe

 

 

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen Gratis Examentraining

Waarom doen jullie dit?

Allerlei zaken die je moet afronden, al het leerwerk dat in die laatste periode allemaal bij elkaar komt en de stress die je met de week voelt toenemen: het hoort nu eenmaal bij het examenjaar. Een zware periode natuurlijk. Wij geloven dat iedereen recht heeft op goede examenvoorbereiding. En wij gaan bewijzen dat dat kan! Ook zonder jezelf een weekend in Leiden op te sluiten en honderden euro's uit te geven.

ExamenOverzicht gelooft in het helder en kort samenvatten van examenstof. Ook voor moeilijke vakken. We kunnen de training daarom beknopt houden en jou in slechts 2 (vmbo) of 2,5 uur (havo & vwo) de essentie van een aantal belangrijke onderdelen van de examenstof meegeven. We weten zeker dat we de examenstof goed aan jou kunnen overbrengen. En omdat we de drempel om je aan te melden graag laag willen houden, bieden we deze training via livestream 100% gratis aan. Klinkt goed toch? Schrijf je snel in!

Hoe werkt het precies na inschrijving?

Wanneer je bij één of meerdere examentrainingen aanwezig wilt zijn, dan dien je je in te schrijven voor deze training(en). Vervolgens krijg je in de aanloop naar de training een mailtje met de informatie over waar je de livestream kunt bekijken.

Kan ik me ook voor meerdere trainingen aanmelden?

Ja, geen probleem! Je kunt voor meerdere vakken de gratis examentraining volgen.

Is het echt gratis?

Ja, dit is echt gratis. En nee, je gaat niet doodgegooid worden met reclame tijdens de training. Wij geloven erin dat we je in een paar uur tijd de belangrijkste punten van het eindexamen voor elk vak mee kunnen geven. En omdat we dat via livestream doen, kunnen we dit gratis aanbieden. Voor ons als ExamenOverzicht en partners een goede manier om onszelf te laten zien. En voor jou goed voor je portemonnee.

Wat moet ik me voorstellen bij de examentraining?

In 2 (vmbo) of 2,5 uur (havo & vwo) tijd leggen we de belangrijkste examenonderwerpen uit waar de meeste leerlingen moeite mee hebben op het examen. De docent legt de stof op een makkelijke manier uit. Ook worden er een aantal oude examenvragen besproken zodat je ziet hoe de onderwerpen op het examen getoetst worden. Na de examentraining kun je zelf verder aan de slag met de dingen die je geleerd hebt.

Kan ik vragen stellen tijdens de livestream?

Ja, dat is mogelijk. Tijdens de livestream kun je vragen stellen in de chat. Een moderator van de chat zal de belangrijkste vragen vervolgens aan de docent voorleggen.

Wat moet ik bij me hebben tijdens de training?

Zorg dat je een plek hebt waar je comfortabel de livestream kunt volgen. Het is goed om pen en papier bij je te hebben. Voor wiskunde, nask1/natuurkunde en economie is het handig om ook je rekenmachine bij je te hebben, en voor nask1/natuurkunde en biologie ook je Binas. Ten slotte is het goed om wat te eten en drinken bij je te hebben.

Waarom doen jullie dit niet ook voor andere vakken?

Dit is de derde keer dat we dit event opzetten. Twee jaar hebben we gezien dat veel mensen trainingen misten voor het vmbo. Die hebben we daarna dus toegevoegd! Ook merkten we dat veel mensen graag een training zouden zien van biologie, waardoor biologie er vorig jaar als nieuw vak is bijgekomen! Verder geven we de Gratis Examentraining dit voor in april in plaats van in februari, omdat meer leerlingen dan een lesvrije periode hebben en de Gratis Examentraining kunnen volgen. Als dit een succes wordt, dan zullen we de gratis examentraining mogelijk in de toekomst voor nog meer vakken aanbieden.

Kan ik de livestream later terugkijken?

Ja. Iedereen die zich inschrijft via deze pagina zullen we enkele dagen na het event een link sturen. Met deze link kun je de gratis examentraining 7 dagen lang terugkijken. Eén week nadat we deze link hebben verstuurd, worden de trainingen dus weer offline gehaald. Let op: vragen stellen en overleggen met andere examenleerlingen in de chat is alleen mogelijk tijdens de live examentrainingen.

Ik heb een vraag die hier niet bij staat. Hoe kan ik jullie bereiken?

Mocht je na het lezen van deze pagina nog vragen of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact op. Je kunt ons mailen op info@examenoverzicht.nl of appen op 085-1300865.

 

Gratis Examentraining Aardrijkskunde VWO

Ga met de onderstaande link naar eventbrite om je te registeren voor de gratis examentraining.

Gratis Examentraining Aardrijkskunde HAVO

Ga met de onderstaande link naar eventbrite om je te registeren voor de gratis examentraining.

Gratis Examentraining Aardrijkskunde VMBO

Ga met de onderstaande link naar eventbrite om je te registeren voor de gratis examentraining.

Gratis Examentraining Wiskunde A VWO

Ga met de onderstaande link naar eventbrite om je te registeren voor de gratis examentraining.

Gratis Examentraining Wiskunde A HAVO

Ga met de onderstaande link naar eventbrite om je te registeren voor de gratis examentraining.

Gratis Examentraining Wiskunde VMBO

Ga met de onderstaande link naar eventbrite om je te registeren voor de gratis examentraining.

Gratis Examentraining Economie VWO

Ga met de onderstaande link naar eventbrite om je te registeren voor de gratis examentraining.

Gratis Examentraining Economie HAVO

Ga met de onderstaande link naar eventbrite om je te registeren voor de gratis examentraining.

Gratis Examentraining Economie VMBO

Ga met de onderstaande link naar eventbrite om je te registeren voor de gratis examentraining.

Gratis Examentraining Biologie VWO

Ga met de onderstaande link naar eventbrite om je te registeren voor de gratis examentraining.

Gratis Examentraining Biologie HAVO

Ga met de onderstaande link naar eventbrite om je te registeren voor de gratis examentraining.

Gratis Examentraining Biologie VMBO

Ga met de onderstaande link naar eventbrite om je te registeren voor de gratis examentraining.

Gratis Examentraining Natuurkunde VWO

Ga met de onderstaande link naar eventbrite om je te registeren voor de gratis examentraining.

Gratis Examentraining Natuurkunde HAVO

Ga met de onderstaande link naar eventbrite om je te registeren voor de gratis examentraining.

Gratis Examentraining NaSk1 VMBO

Ga met de onderstaande link naar eventbrite om je te registeren voor de gratis examentraining.