Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
Digitaal te lezen in de app
40.000+ leerlingen gingen je voor

Schrijf je nu in voor onze gratis examentraining

Datum: 22 - 25 februari
Vakken: Economie, Aardrijkskunde, Wiskunde B en Natuurkunde
Niveaus: HAVO & VWO

Jarenlang groei je toe naar de eindexamenperiode. Vier, vijf of soms wel zes jaar weet je dat het er aan zit te komen. Stukje bij beetje merk je dat je de examenstof onder de knie begint te krijgen en dan… corona. BAM. Als een klap in je gezicht. Het is dus nogal een understatement om te zeggen dit een lastig schooljaar voor je is. Daarom willen wij jou dit jaar een extra boost geven!

Binnenkort geven wij voor de lastigste struikelvakken examentrainingen via livestream en jij kunt daar gratis bij zijn.

Schrijf je nu in!

Wat, waar, wanneer en hoe? Op deze pagina lees je hoe je je kunt aanmelden.

Gratis examentraining

Wat?

Vakken en niveaus

We geven via livestream gratis examentraining voor:

 • Natuurkunde (HAVO & VWO)
 • Economie (HAVO & VWO)
 • Aardrijkskunde (HAVO & VWO)
 • Wiskunde B (HAVO & VWO)

Heb jij moeite met één (of meerdere) van deze vakken en kun je nog wel wat hulp gebruiken? Schrijf je dan in voor de gratis ExamenOverzicht examentraining. Elke training duurt 3 uur. Tijdens deze examentrainingen worden per vak/niveau enkele lastige onderwerpen besproken die vaak terugkomen op het eindexamen. Daarnaast krijg je tijdens de training live tips & tricks van de beste eindexamenexperts van het land om jou naar de eindstreep te helpen. Ook is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Zo ga je met een goede basis de examenperiode in!

En hadden we al gezegd dat het bijwonen van deze examentrainingen helemaal gratis is? Ja echt! Geen dure examentraining of heel weekend lang blokken. In 3 uur krijg je de essentie van de examenstof uitgelegd.

Docenten

Docenten gratis examentraining

De gratis examentrainingen worden gegeven door de volgende docenten:

Meneer WietsmaRafal
(Meneer Wietsma)
Economie AcademyFrank
(Economie Academy)
Aardrijkskunde KennisclipsRoy
(AK Kennisclips)
Math with MennoMenno
(Math with Menno)

Meer informatie over deze docenten:

Rafal (Meneer Wietsma)

Rafal Wietsma geeft al bijna 10 jaar les in NaSk1 en Natuurkunde aan leerlingen op zijn school in Wageningen. Maar naast dat hij een ervaren docent is, is hij door het land heen toch vooral bekend van zijn YouTube-kanaal Meneer Wietsma Natuurkunde’. Via de uitlegvideo’s op zijn kanaal heeft Meneer Wietsma al meer dan 26.000 abonnees en ruim 5 miljoen views (!) weten te scoren. Kortom: dé persoon om jou te laten slagen voor je examen Natuurkunde!

Frank (Economie Academy)

Frank van Economie Academy is misschien wel de bekendste economie-docent van Nederland. Met meer dan 10.000 YouTube-abonnees en ruim 4 miljoen views, kun je als examenleerling niet meer om hem heen. Tussen het maken van zijn uitlegvideo’s door, staat hij ook nog voor de klas om les in (bedrijfs)economie te geven als eerstegraads docent. En het mooie is: tijdens deze gratis examentraining kun jij voor drie uur in de klas bij Frank van Economie Academy zitten (en zo jezelf een flinke boost voor je economie-examencijfer geven!).

Roy (Aardrijkskunde Kennisclips)

Roy Helmerhorst is niet zo maar een eerstegraads Aardrijkskunde docent uit Nieuwegein. Hij is namelijk ook nog YouTube-docent én vlogger! Op zijn YouTube-kanaal Aardrijkskunde Kennisclips legt hij niet alleen lastige aardrijkskunde-onderwerpen uit, maar neemt hij zijn kijkers ook nog eens mee in het dagelijks leven van een docent. Met andere woorden: als er één docent is die jou op een enthousiaste manier de moeilijkste aardrijkskunde-examenstof gemakkelijk kan uitleggen, is het Roy van Aardrijkskunde Kennisclips!

Menno (Math With Menno)

Menno Lagerwey, bij examenleerlingen beter bekend als Math with Menno, heeft de afgelopen 5 jaar al meer dan 8.000.000 keer leerlingen geholpen met hun wiskunde. Naast alle uitlegvideo’s die je van hem op Youtube kunt vinden, laat hij op 25 februari alle leerlingen in deze gratis examentraining zien dat wiskunde B helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn!

Wanneer?

Wanneer gratis examentraining?

De livestreams worden gegeven in de voorjaarsvakantie (regio midden & noord). Het programma is als volgt:

 • Maandag 22 februari (10.00 - 13.00): Natuurkunde HAVO
 • Maandag 22 februari (14.00 - 17.00): Natuurkunde VWO
 • Dinsdag 23 februari (10.00 - 13.00): Economie HAVO
 • Dinsdag 23 februari (14.00 - 17.00): Economie VWO
 • Woensdag 24 februari (10.00 - 13.00): Aardrijkskunde HAVO
 • Woensdag 24 februari (14.00 - 17.00): Aardrijkskunde VWO
 • Donderdag 25 februari (9.00 - 12.00): Wiskunde B HAVO
 • Donderdag 25 februari (12.30 - 15.30): Wiskunde B VWO

Inschrijven

Inschrijven gratis examentraining

Wil je je inschrijven voor één of meerdere examentrainingen? Dat kan via onderstaande links.

Partners

De examentrainingen worden gegeven in de samenwerking met bioscoopketen Pathé, die de techniek voor de livestreams verzorgt.

Pathe

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Waarom doen jullie dit?

Allerlei zaken die je moet afronden, al het leerwerk dat in die laatste periode allemaal bij elkaar komt en de stress die je met de week voelt toenemen: het hoort nu eenmaal bij het examenjaar. Een zware periode natuurlijk. Maar daar dacht corona anders over. Even de hele planning op z’n kop gooien kon er namelijk ook nog wel bij. Daarom denken wij dat examenleerlingen dit jaar wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Dat steuntje in de rug zijn deze gratis examentrainingen geworden. Gratis! Omdat examenleerlingen van 2021 dat extra goed kunnen gebruiken, maar ook omdat wij geloven dat iedereen recht heeft op goede examenvoorbereiding! En wij gaan bewijzen dat dat kan! Ook zonder jezelf een weekend in Leiden op te sluiten en honderden euro’s uit te geven.

ExamenOverzicht gelooft in het helder en kort samenvatten van examenstof. Ook voor moeilijke vakken. We kunnen de training daarom beknopt houden en jou in slechts 3 uur de essentie van een aantal belangrijke onderdelen van de examenstof meegeven. We weten zeker dat we de examenstof goed aan jou kunnen overbrengen. En omdat we de drempel om je aan te melden graag laag willen houden, bieden we deze training via livestream 100% gratis aan. Klinkt goed toch? Schrijf je nu in.

Hoe werkt het precies na inschrijving?

Wanneer je bij één of meerdere examentrainingen aanwezig wilt zijn, dan dien je je in te schrijven voor deze training(en). Vervolgens krijg je in de aanloop naar de training een mailtje met de informatie over waar je de livestream kunt bekijken.

Kan ik me ook voor meerdere trainingen aanmelden?

Ja, geen probleem! Je kunt voor meerdere vakken de gratis examentraining volgen.

Is het echt gratis?

Ja, dit is echt gratis. En nee, je gaat niet doodgegooid worden met reclame tijdens de training. Wij geloven erin dat we je in een paar uur tijd de belangrijkste punten van het eindexamen voor elk vak mee kunnen geven. En omdat we dat via livestream doen, kunnen we dit gratis aanbieden. Voor ons als ExamenOverzicht en partners een goede manier om onszelf te laten zien. En voor jou goed voor je portemonnee.

Wat moet ik me voorstellen bij de examentraining?

In 3 uur tijd leggen we de belangrijkste examenonderwerpen uit waar de meeste leerlingen moeite mee hebben op het examen. De docent legt de stof op een makkelijke manier uit. Ook worden er een aantal oude examenvragen besproken zodat je ziet hoe de onderwerpen op het examen getoetst worden. Na de examentraining kun je zelf verder aan de slag met de dingen die je geleerd hebt.

Kan ik vragen stellen tijdens de livestream?

Ja, dat is mogelijk. Tijdens de livestream kun je vragen stellen in de chat. Een moderator van de chat zal de vragen vervolgens aan de docent voorleggen.

Wat moet ik bij me hebben tijdens de training?

Zorg dat je een plek hebt waar je comfortabel de livestream kunt volgen. Het is goed om pen en papier bij je te hebben. Voor wiskunde, natuurkunde en economie is het handig om ook je rekenmachine bij je te hebben, en voor natuurkunde ook je Binas. Ten slotte is het goed om wat te eten en drinken bij je te hebben.

Waarom doen jullie dit niet ook voor andere vakken/niveaus?

Dit is de eerste keer dat we dit event opzetten. We hebben daarom gekozen voor een combinatie van lastige vakken op havo- en op vwo-niveau. Als dit een succes wordt, dan zullen we de training mogelijk in de toekomst voor meer vakken en niveaus aanbieden.

Kan ik de livestream later terugkijken?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Mocht je bij deze training willen zijn, dan kan dat alleen live.

Ik heb een vraag die hier niet bij staat. Hoe kan ik jullie bereiken?

Mocht je na het lezen van deze pagina nog vragen of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact op. Je kunt ons mailen op info@examenoverzicht.nl of appen op 085-1300865.

 

Gratis Examentraining Natuurkunde HAVO

Maandag 22 februari, 10:00 - 13:00

Ga met de onderstaande link naar eventbrite om je te registeren voor de gratis examentraining.

Gratis Examentraining Natuurkunde VWO

Maandag 22 februari, 14:00 - 17:00

Ga met de onderstaande link naar eventbrite om je te registeren voor de gratis examentraining.

Gratis Examentraining Economie HAVO

Dinsdag 23 februari, 10:00 - 13:00

Ga met de onderstaande link naar eventbrite om je te registeren voor de gratis examentraining.

Gratis Examentraining Economie VWO

Dinsdag 23 februari, 14:00 - 17:00

Ga met de onderstaande link naar eventbrite om je te registeren voor de gratis examentraining.

Gratis Examentraining Aardrijkskunde HAVO

Woensdag 24 februari, 10:00 - 13:00

Ga met de onderstaande link naar eventbrite om je te registeren voor de gratis examentraining.

Gratis Examentraining Aardrijkskunde VWO

Woensdag 24 februari, 14:00 - 17:00

Ga met de onderstaande link naar eventbrite om je te registeren voor de gratis examentraining.

Gratis Examentraining Wiskunde B HAVO

Donderdag 25 februari, 09:00 - 12:00

Ga met de onderstaande link naar eventbrite om je te registeren voor de gratis examentraining.

Gratis Examentraining Wiskunde B VWO

Donderdag 25 februari, 12:30 - 15:30

Ga met de onderstaande link naar eventbrite om je te registeren voor de gratis examentraining.