Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
Digitaal te lezen in de app
60.000+ leerlingen gingen je voor

Gezakt?

Balen.

Jeetje, valt dat even tegen. Heb je zo hard geleerd, nachten doorgehaald en keihard je best gedaan… Het spijt ons om te horen. We begrijpen het echt wel als je even met een rotgevoel zit. Het is nu eenmaal een teleurstelling en het kost tijd om die te verwerken. Schrale troost misschien: op dit moment zijn er nog duizenden leerlingen met hetzelfde gevoel.

Kun je nog slagen met een herkansing?

Misschien wil je nu even helemaal niet aan school denken, maar het kan zijn dat je na een herkansing alsnog bent geslaagd. Normaal mag je één vak herkansen, maar wist je dat je door dit ongewone schooljaar nu 2 vakken mag herkansen? Daarmee kun je die onvoldoende(s) alsnog wegwerken. Lees hier (wanneer je eraan toe bent) meer over de herexamens.

Examentips

Ga jij toch voor een herkansing, dan willen wij dat je met een supergoed gevoel die gymzaal binnenloopt. Daarom wijzen wij je nog even op onze examentips. Kijk een examen altijd eerst globaal door, bijvoorbeeld. Al onze handige tips en weetjes kun je op één plek vinden.

Volg een herexamentraining

Naast onze samenvattingen en oefenboeken kun je, als je dat wil, gebruikmaken van extra hulp voor de herkansing. Weet je welk vak je gaat herkansen, dan kun je speciaal voor dat ene vak een herexamentraining volgen bij Eindsprint. En omdat wij toch graag zien dat jij alsnog slaagt (want je verdient het), biedt Eindsprint een slagingsgarantie voor de herexamentraining. Beter dan dit gaat het niet worden.

Ben je definitief gezakt?

Als een herkansing je niet meer kan helpen slagen, dan ben je helaas definitief gezakt. Gelukkig zijn er meerdere opties en is het goed om hier over na te denken. Lees hier wat je opties zijn en wat je verder kunt verwachten als je het diploma niet gehaald hebt dit jaar.