Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
Digitaal te lezen in de app
40.000+ leerlingen gingen je voor

Wat is de beste examentraining in Rotterdam?

Roffa, Rotjeknor, Manhattan aan de Maas, maar bij de meeste mensen toch gewoon beter bekend als Rotterdam, kent meer dan 100 middelbare scholen in de omgeving. Naast de industriële uitstraling, de inmiddels beroemde markthal en de Erasmusbrug wordt de havenstad ook vaak geassocieerd met de niet-lullen-maar-poetsen-mentaliteit. Aan de slag dus! Ook voor je examens!

In dit artikel lichten we de vier beste examentrainingen van Rotterdam voor je uit. Is het geen vereiste dat jouw examentraining in Rotterdam plaatsvindt? Check dan vooral even ons algemene artikel over examentraining, waarin we ingaan op de voor- en nadelen van examentraining en de beste aanbieders van heel Nederland met elkaar vergelijken.

Wat is de beste examentraining in Rotterdam?

In de buurt van onderstaande locaties zijn vaak mogelijkheden om je auto te parkeren. Bedenk wel dat dit meestal niet goedkoop zal zijn.

Onze #1 keuze: Eindsprint Examentraining

Eindsprint

De examentrainingen van Eindsprint zorgen ervoor dat je vol zelfvertrouwen het eindexamen ingaat. Met klassen van maximaal 5 leerlingen is er volop aandacht voor iedereen. Eindsprint krijgt goede reviews van bijna alle leerlingen. Hun docenten zijn goed en leggen de stof op in begrijpelijke taal uit. Het zijn goede studenten die het vak studeren waar ze training in geven. Denk bijvoorbeeld aan een goede wiskunde student die een examentraining wiskunde geeft. Natuurlijk kun je ook alle inhoudelijke vragen aan ze stellen. Daarom zijn ze onze #1 keuze in Rotterdam.

Locatie: Winford (Bentincklaan 280, 3039 KK, Rotterdam)

Deze locatie is erg goed te bereiken. Pak vanaf Rotterdam Centraal bus 44 richting Zuidplein en stap uit bij bushalte Diergaarde Blijdorp. Vervolgens is het nog maar 1 minuut lopen naar de examentraining.

 

Erasmus Examentraining

Erasmus Examentraining

Erasmus Examentraining heeft veel ervaring met het geven van examentraining in Rotterdam. Per 5 leerlingen is er een leraar aanwezig. Meestal worden de examentrainingen verzorgd in klassen van 15 leerlingen (dan zijn er dus 3 leraren in het lokaal). 

Locatie: Theaterhavo/vwo (Pieter de Hoochweg 222, 3024 BJ, Rotterdam)

Om hier te komen, kun je het beste van Rotterdam Centraal lopen naar tramhalte Stadhuis. Vanaf daar neem je tram 8 naar Spangen en stap je uit bij tramhalte Pieter de Hoochweg. Na 1 minuut lopen ben je al op locatie.

 

Luzac Examentraining

Luzac Examentraining

Luzac Examentraining heeft enorm ervaren leraren die de training geven. Hierdoor zul jij de stof beter begrijpen. Hun examentrainingen zijn wel vaak iets duurder. Dat komt dus grotendeels door de goede docenten die bij hen voor de klas staan.

Locatie 1: Luzac (Botersloot 25, 3011 HE, Rotterdam)

De beste manier om deze locatie te bereiken is om naar Rotterdam Blaak te gaan. Vanaf hier is het nog 4 minuten lopen naar de examentraining.

 

Lyceo

Lyceo Examentraining

Van Lyceo heb je vast al een keertje gehoord. Zij zijn de grootste aanbieder van examentrainingen in Nederland. Met klassen tot 20 leerlingen lijkt Lyceo het wat minder persoonlijk aan te pakken dan veel concurrenten. Echter zijn er wel meerdere studentenleraren per klas aanwezig. Hierdoor kan er dus alsnog genoeg aandacht worden besteed aan individuele problemen.

Locatie: Beukelsdijk 91, 3021 AE, Rotterdam

Om hier te komen, pak je vanaf Rotterdam Centraal bus 40 naar Station Delft en stap je uit bij bushalte Henegouwerplein. Vanaf daar is het nog maar 3 minuten lopen naar de locatie.

 

Conclusie en alternatieven

Conclusie en alternatieven

Rotterdam biedt dus genoeg mogelijkheden om een examentraining te volgen. Examentrainingen kunnen hartstikke handig zijn. Er is alleen wel één groot nadeel: ze zijn behoorlijk prijzig. Bedenk daarom eerst goed of je per se een examentraining wilt volgen of dat je ook andere hulp zou kunnen gebruiken. Indien het laatste, check dan vooral onze overzichtelijke samenvattingen of handige oefenboeken. Deze zijn een stuk goedkoper dan een examentraining en zijn meer dan voldoende om je te laten knallen tijdens de eindexamens!

Ontvang exclusieve tips in het examenjaar

Graag helpen we jou in het examenjaar richting je diploma!
Zit jij in je examenjaar en wil jij slagen? Schrijf je dan in voor:

Exclusieve tips
De geheimen van het eindexamen
Een template voor jouw leerplanning
Dat extra zetje in de rug

Ik ben