Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
Digitaal te lezen in de app
60.000+ leerlingen gingen je voor

Wat is de beste examentraining in Amsterdam?

Amsterdam: de stad van klompen, tulpen, wiet en de Wallen. Maar ook van examentrainingen! Tsja, dat moet ook wel met de maar liefst 83 (!) middelbare scholen die de stad kent. Tussen de mooie pleinen met sfeervolle terrasjes en de kanalen vol met de typische rondvaartboten, verschuilen zich verschillende aanbieders van examentrainingen die jouw eindexamen een goede boost kunnen geven!

Aangezien er tientallen aanbieders van examentrainingen zijn in Amsterdam, hebben we (naar onze mening) hier de vijf beste examentrainingen in onze hoofdstad voor je op een rijtje gezet. Mocht je meer informatie willen over de voor- en nadelen van examentraining en waar je precies op moet letten bij het selecteren van een aanbieder, check dan ons algemene examentraining artikel.

Wat is de beste examentraining in Amsterdam?

Houd er bij ieder van onderstaande locaties rekening mee dat er vaak parkeermogelijkheden zijn die enigszins op loopafstand liggen, maar dat dit behoorlijk prijzig is.

Onze #1 keuze: Eindsprint Examentraining

Eindsprint

Eindsprint is onze #1 keuze in Amsterdam. Ze zijn al enkele jaren een bekende aanbieder van examentrainingen. Hun reputatie is uitstekend en ze krijgen goede reviews. Ze staan bekend om de kleine klassen waarin examentrainingen worden gegeven. Alle examentrainingen worden gegeven door studenten die dat vak studeren, wat vaak als prettig wordt ervaren.

Locatie: Winford (Speerstraat 6, 1054 XB, Amsterdam)

Deze locatie is goed bereikbaar. Vanaf Amsterdam Centraal is het makkelijkste om tram 24 te pakken richting VU Medisch Centrum en uit te stappen bij tramhalte Olympiaplein. Vanaf daar is het ongeveer 7 minuten lopen tot Winford.

 

Lyceo

Lyceo Examentraining

Waarschijnlijk heb je ooit wel eens van Lyceo gehoord. Dat is ook niet zo gek, want ze zijn de grootste aanbieder van examentrainingen van heel Nederland. Uiteraard bieden ze ook examentraining in Amsterdam. Klassen zijn meestal wel wat groter en kunnen tot wel 20 leerlingen bevatten. Wel zijn er dan meerdere studentenleraren aanwezig.

Locatie: Van Baerlestraat 13, 1071 AL, Amsterdam

Om hier te komen, pak je vanaf Amsterdam Centraal tram 12 richting Amstelstation. Stap uit bij tramhalte Van Baerlestraat en dan is het nog maar 3 minuten lopen.

 

Luzac Examentraining

Luzac Examentraining

Luzac is al jaren één van de beste examentrainers van het land. Alle trainingen worden gegeven door ervaren leraren, wat meteen ook hun sterkste punt is. Hierdoor zijn de trainingen over het algemeen iets duurder, maar waarom zou je niet voor kwaliteit gaan als de uitkomst van het eindexamen ervan afhangt.

Locatie: Passeerdersgracht 25, 1016 XG, Amsterdam

Om hier te komen, pak je vanaf Amsterdam Centraal tram 2 richting Nieuw Sloten. Stap uit bij tramhalte Prinsengracht. Vervolgens is het nog maar 5 minuten lopen.

 

EXAMsterdam

EXAMsterdam

EXAMsterdam geeft enkel training in Amsterdam en hebben geen vestigingen in andere steden. Al hun trainers hebben ook ervaring met huiswerkbegeleiding en weten hierdoor precies hoe ze de stof op de goede manier kunnen overbrengen. Wat bijzonder is aan Examsterdam is dat zij na twee dagen een terugkoppeling houden met ouders en leerlingen, waarop ze de inhoud van dag 3 baseren.

Locatie: Hillegomstraat 12-14, 1058 LS, Amsterdam

Om hier te komen, pak je vanaf Amsterdam Centraal tram 2 richting Nieuw Sloten. Stap uit bij tramhalte Hoofddorpplein. Dan is het nog maar 3 minuten lopen.

 

KNAP!

KNAP! Leren

KNAP! biedt examentrainingen die bestaan uit een combinatie van een online training en persoonlijke begeleiding. Je maakt de online training gewoon daar, op locatie. In de online training komen alle onderdelen die je moet kennen aan bod. Hier zie je ook uitlegvideo's, krijg je oefenopgaven en maak je een oefenexamen. De focus ligt op de onderdelen die jij zelf nog lastig vindt. Tijdens deze training kun je dus bij alle vragen en dingen die je niet snapt om uitleg vragen. De docent zit dan naast je en legt je alles uit.

Locatie: Fritz Dietrich Kahlenbergstraat 40, 1087 LL, Amsterdam

Deze  locatie is goed bereikbaar. Vanaf Amsterdam Centraal pak je tram 26 richting IJburg. Stap uit bij tramhalte IJburg en dan is het nog maar 5 minuten lopen.

 

Conclusie en alternatieven

Conclusie en alternatieven

Je hebt dus genoeg keuze om je examentraining in onze hoofdstad te volgen. Maar het is goed om jezelf af te vragen of je daadwerkelijk op zoek bent naar een examentraining of dat je in feite gewoon op zoek bent naar hulp bij het halen van je examens.

Zoek je daadwerkelijk een examentraining in Amsterdam? Check dan zorgvuldig de bovenstaande examentrainers. Als je hulp, in de bredere zin van het woord, wil voor je eindexamens kun je jezelf vaak een hoop geld besparen. Er zijn namelijk allerlei producten op de markt die jou ook goed kunnen voorbereiden op het eindexamen zonder dat je daar honderden euro’s voor kwijt bent. Check bijvoorbeeld onze samenvattingen en oefenboeken!

Ontvang exclusieve tips in het examenjaar

Graag helpen we jou in het examenjaar richting je diploma!
Zit jij in je examenjaar en wil jij slagen? Schrijf je dan in voor:

Exclusieve tips
De geheimen van het eindexamen
Een template voor jouw leerplanning
Dat extra zetje in de rug

Ik ben