Gratis verzending vanaf 30 euro
Binnen 2 werkdagen in huis
Digitaal te lezen in de app
60.000+ leerlingen gingen je voor

Corona update

Update omtrent het Coronavirus

De maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus in te dammen, hebben grote gevolgen voor de eindexamenkandidaten van VMBO, HAVO en VWO. De vraag rijst of zij zich voldoende kunnen voorbereiden op het eindexamen.

Thuis examenstof leren

Alle examenleerlingen die in de komende drie weken thuis met de examenstof aan de gang willen, kunnen dat doen met behulp van digitale en papieren samenvattingen en oefenboeken van ExamenOverzicht:

  • De samenvattingen bevatten alle lesstof voor het Centraal Examen en geven leerlingen ook toegang tot uitlegvideo’s.
  • De oefenboeken bevatten opgaven en oude examenvragen waarmee leerlingen zelf hun kennis van de stof kunnen toetsen.

Deze producten zijn verkrijgbaar voor alle hoofdvakken op VMBO, HAVO en VWO.

Digital only licentie voor scholen

We zien op dit moment veel vraag bij scholen naar digitaal lesmateriaal. Daarom bieden wij scholen nu ook de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief enkel digitale samenvattingen aan te bieden aan hun examenkandidaten. Deze digitale producten zijn in te zien via desktop, tablet en mobiele telefoon.

Digitaal oefenplatform voor eindexamenkandidaten

ExamenOverzicht werkt al enige tijd achter de schermen aan een digitaal oefenplatform waar examenkandidaten zelf hun kennis van de examenstof kunnen toetsen. Aanvankelijk was het de bedoeling om dit platform later in het schooljaar pas te lanceren, maar vanwege de huidige omstandigheden zullen we zo snel mogelijk de bèta-versie online zetten. Naar verwachting is dit platform eind maart al te benaderen. Houd onze website in de gaten voor nieuws omtrent het oefenplatform.

Aangepaste algemene voorwaarden als gevolg COVID-19

Sinds 16 maart zijn de scholen gesloten. Hoewel de minister heeft besloten dat de schoolexamens door moeten gaan, heerst er daarnaast nog een hoop onduidelijkheid over de centraal examens. Er zijn 2 opties naast het normaal door laten gaan van de examens in mei. Namelijk (1) het uitstellen van de examens naar tijdvak 2 en 3; of (2) het schrappen van het centraal examen. In beide gevallen spreken we van onmacht. Als gevolg daarvan hebben we een aantal algemene voorwaarden aangepast. We zijn hier natuurlijk niet blij mee, maar als we dat niet doen, bestaat de kans dat ExamenOverzicht door COVID-19 ophoudt met bestaan. We willen je van tevoren duidelijk vertellen welke voorwaarden zijn aangepast, zodat je op basis daarvan een goede afweging kunt maken of je nog wilt bestellen.

  1. In het geval de examens doorschuiven naar een later moment, beloven we dat de digitale licenties beschikbaar blijven tot na de herkansingen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat die te snel verlopen.
  2. Normaliter nemen we geen retouren meer aan vanaf 14 dagen voor een examen. Mochten de centraal examens niet doorgaan, zullen we ook geen retouren terugnemen. De hoeveelheid retouren, de verwerking en printkosten zullen ExamenOverzicht zo onevenredig hard raken, dat we hoogstwaarschijnlijk in de toekomst geen leerlingen meer kunnen helpen met onze producten.
  3. Digitale licenties zijn niet retourneerbaar. Dit was al zo in de algemene voorwaarden, maar we vonden het goed om dat alsnog te benadrukken. Over het algemeen doen we niet moeilijk met retourneren, maar als gevolg van COVID-19, kan het zijn dat we daar helaas wat strikter moeten zijn.
  4. Retourkosten zijn volgens de algemene voorwaarden voor jou als koper. In ons retourproces stellen we echter gratis retourzegels beschikbaar en nemen wij die kosten op ons. Als gevolg van COVID-19, kan het zijn dat we dat terugdraaien en conform algemene voorwaarden die kosten bij jou als koper worden neergelegd.

We begrijpen dat bovenstaande punten wat zwaar klinken, ook voor ons. We houden ons normaliter niet zo bezig met de kleine lettertjes. In deze bizarre tijden moeten we helaas alleen opletten dat ExamenOverzicht zelf niet aan COVID-19 onderdoor gaat. Onze missie is om leerlingen te helpen slagen voor het eindexamen. Het zou zonde zijn als we die missie in de toekomst niet meer uit kunnen voeren.

Contact

Heeft u interesse in wat digitale samenvattingen voor uw school kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via mail (info@examenoverzicht.nl) of telefoon (085 - 1300 865).